Wat te doen

Cultuur:

Het culturele hart van Portugal

Niet alleen geografisch maar ook cultureel is Estremadura het hart van Portugal. Bewandel de oude muren van het pittoreske Óbidos of bezoek bedevaartsoord Fátima. Treed in de voetsporen van de Tempeliers in Tomar of laat je verbazen door de wereldberoemde kloosters van Batalha, Alcobaça en Mafra. En wat dacht je van de adembenemende paleizen van Sintra en de bruisende hoofdstad Lisssabon? Ook niet te vergeten: de ontelbare lekkere en betaalbare restaurants #loveportugal #vakantieinportugal

Lissabon op 70km:

Lissabon is niet enkel de hoofdstad van Portugal, maar ook de grootste, de mooiste en de meest vibrerende stad van Portugal.  Gelegen aan de monding van de Taag en omringd door zeven heuvels, heeft Lissabon wonderwel zijn middeleeuws karakter kunnen behouden, met diverse stadswijken-zoals Baixa, Bélem of Barrio Alta-waar de tijd al vele decennia lijkt stil te staan.  Een goede tip: voorzie stevige wandelschoenen.  #loveportugal #vakantieinportugal

Tomar op 80km (1u rijden): werelderfgoed, prachtige stad om te bezoeken. Je kan hier zeker een volledige dag vertoeven #loveportugal #vakantieinportugal

Sintra op 100km: werelderfgoed en prachtige botanische tuinen

http://www.sintra-portugal.com/index.html

http://www.wandeleninportugal.info/natuurpark_sintra.htm

Fatima op 74 km:

Samen met Lourdes en Santiago de Compostella, vormt Fatima een van de  belangrijkste katholieke bedevaartsoorden in de wereld.  Wie het niet zo op bedevaartsoorden begrepen heeft kan zich altijd opwarmen aan de vele wijngaarden omheen Fatima.  Met zijn licht heuvelachtig landschap is de regio één van de belangrijkste leveranciers van Portugese wijn. 

Alcobaça op 30km: werelderfgoed

Santarém op 24 km: provinciehoofdstad

Rio Maior op 14km : grootwarenhuizen, Salinas http://salinasderiomaior.pt

Strand:

Stranden van de Costa de Prata


De Zilverkust, die zich uitstrekt van Ericeira tot Figueira da Foz, is één van de mooiste en meest afwisselende costa's van Portugal. De eindeloze zandstranden bij Nazaré, het schiereiland van Peniche met zijn spectaculaire golven, de schitterende Berlenga eilanden, idyllische baaien zoals bij São Martinho do Porto en metershoge kliffen bij Foz do Arelho. Of je nu houdt van zwemmen of surfen, drukke levendige stranden of een verlaten baai. Aan de Costa de Prata van Portugal vind je het allemaal.    

Atlantische oceaan op minimaal 30km (zilverkust)

Peniche op 50km: strand, van hieruit kan je ook naar de Berlenga eilanden gaan

Praia del Rei ( Obidos) op 44 km: strand en middeleeuws dorp

Caldas Da Rainha op 30km: strand

Nazaré: strand, surfen, paardrijden

waterplezier:

Afbeeldingsresultaat voor aquapark santarem

complexo aquatico Santarém: 24km  http://viversantarem.pt/complexoaquatico/

Norpark in Nazaré: www.norpark.com.pt

Natuur:

Berlanga Island

Berlenga Island: een eiland waar het zeer rustig is, enkel te bereiken via de boor. Iedere dag mogen er maximaal 350 bezoekers de oversteek maken. 

boottocht reerveren: www.viamar-berlenga.com

PARA RESERVAR: als je wil overnachten in het fort op het Berlenga Island dan kan je reserveren op onderstaande gegevens. OPgelet, er kunnen per dag maar 50 personen overnachten
berlengareservasforte@gmail.com
262750244
916876403

Voor meer info:https://www.visitportugal.com


wandelen in het hart van Portugal: http://www.wandeleninportugal.info

Castelo do Bode: Tomar , grootste dam en meer om te zwemmen of te sporten


boottocht: www.ollem-turismo.com

Moeda grotten ( Fatima): http://www.grutasmoeda.com

Grutas San Antonio: http://www.grutasalvados.com

Mata Nacional dos 7 montes (bossen ): Tomar

Sport

 Kayak Rio Zêzere Rio Tejo Rio Nabão
 paardrijden   
 golf 
   
 mountainbiken iedere zondagochtend in het dorp   
Portugal culinair

De geschiedenis en de ligging aan zee hebben een flinke stempel gedrukt op de keuken van Portugal. Hoewel die betrekkelijk eenvoudig is, gaat u hier zeker van genieten in uw vakantie! Probeer de kleine restaurantjes, vraag naar het prato do dia (menu van de dag) zodat u voor weinig geld gezond en lekker eet. Of koop op de markt verse, lokale ingrediënten om thuis in uw vakantiehuis lekker te koken in de keuken of op de barbecue. Vooral sardientjes, volgens de traditie gegrild op houtskool, zijn een aanrader.

Portugese gerechten
U raadt het al: Portugezen zijn gek op vis en olijfolie! Vooral bacalhau (stokvis), sardientjes (gegrild op houtskool) en marisco (schaaldieren) staan veelvuldig op de Portugese menukaart. Maar ook traditionele soep, varkensvlees, rijst en geitenkaas zijn het proberen waard. En dankzij het maritieme handelsverleden gebruiken de Portugezen veel exotische kruiden als koriander en peper. Aan de Moren danken we de heerlijke nagerechten: zoete pasteitjes en cakejes met amandel, kaneel en veel suiker.

Portugese wijnen
De Romeinen op hun beurt hebben de productie van wijn geïntroduceerd in Portugal. Erg bekend is natuurlijk Port, afkomstig uit de quinta's (wijngaarden) in de Douro-vallei. Een glaasje Port is heerlijk als aperitief of als desert en lekker bij een Portugees geitenkaasje. Een licht bruisende, droge Vinho Verde smaakt uitstekend bij de visgerechten en schaaldieren .