Ligging

Vila da Marmeleira ligt op 70km van de luchthaven van Lissabon, waarop heel wat luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen. Ook lowcost maatschappijen zoals Ryanair, Vueling  als Brussels Airlines en TAP vliegen dagelijks op Lissabon.  Zo vliegt Ryanair dagelijks naar Lissabon vanuit  Brussel en Eindhoven.

Op de luchthaven zijn alle grote autoverhuurbedrijven aanwezig.  Prijzen kan je vergelijken via www.rentalcars.com of www.kayak.nl

Na een rit van 45 minuten kom je aan in de vakantiewoning. Een wagen is noodzakelijk om de streek te bezoeken. 

Ons vakantiehuis ligt in een typisch Portugees dorpje en is een karaktervolle gerenoveerde woning.  In de omgeving kan je zeker tot rust komen en genieten van mooie landschappen met olijfbomeeeln en fruitbomen. Aangezien je midden in de olijfstreek op vakantie bent  moet je zeker bij de plaatselijke bevolking olijfolie aankopen.  Een aanrader!  Meer info hierover kan je vragen aan onze contactpersoon.

In minder dan een uur rijden kan je heel veel cultuur beleven. Het vele culturele erfgoed zal je verbazen.  Tevens ligt de zilverkust op minder dan 1uur rijden.

Enkele bezienswaardigheden

Berlengas 

Berlengas

De "Ilhas Berlengas" is een groep kleine eilanden voor de kust van Portugal, zo'n 10 kilometer van Peniche. De gehele eilandengroep is tot natuurgebied verklaard. De eilanden zijn nagenoeg onbewoond, alleen op het hoofdeiland wonen permanent een aantal mensen. Zij zorgen voor bediening van de vuurtoren en toezicht op het reservaat. Om alles te zien wat het eiland te bieden heeft kunt u de wandelpaden volgen. Deze paden brengen u naar het fort, naar grotten, de vuurtoren, mooie strandjes met prachtig helder water, of naar uitkijkpunten die u een fantastisch uitzicht geven. Iedere dag mogen er 350 toeristen op het eiland, het is aangewezen om op voorhand een ticket in de haven (Peniche) te reserveren.  Je kan op het eiland overnachten in een tent of in het Fort. Voorzie een slaapzak en reserveer eveneens op voorhand.

CALDAS

Caldas

Caldas da Rainha is een plaats en gemeente in de Portugese provincie Estremadura. Gelegen aan de westkust in het midden van Portugal net boven Obidos, iets meer dan 80km ten noorden van Lissabon. In Caldas resideren meerdere kunst gerelateerde instituten, voornamelijk keramiek en sculpturen. In 2008 is de lokale overheid een nieuw cultureel centrum gestart. De stad heeft een treinstation en een goede busverbinding. Er is ook een leuke winkelstraat en meerdere markten. Tegenwoordig is Caldas vooral bekend vanwege de fruitteelt en de productie van traditioneel keramiek en nog steeds de thermale kuren die men daar geeft.

CASCAIS en ESTORIL

Caldas

Estoril is een plaats in de gemeente Cascais. De kust van Estoril is een beroemde badplaats waar u zich kunt ontspannen. De gemeente Cascais is tevens goed voorzien om toerisme op te vangen met mooie plaatsen rondom en in de stad. Een tripje naar hier is zeker en vast de moeite waard! 

LISSABON

    Caldas

 Een citytripbestemming die gekend staat als één van de aangenaamste steden van Europa is Lissabon. De sfeer lijkt er chaotisch door de wirwar aan straatjes en wijken maar eigenlijk is ze heel ontspannen. Je kan je laten leiden door de Fado, het Portugese levenslied, de kunst, cultuur en het lekker eten ontdekken. Portugezen hebben een eigen eetcultuur. Zo kan je tijdens de middag heerlijk gaan lunchen op de vele tarrasjes en in de koffieshops.   

NAZARE

Caldas

Nazaré is mede vanwege het brede strand een van de populairste badplaatsen van Midden-Portugal, en maakt zowel overdag als ’s avonds een levendige indruk. Langs de boulevard en in de zijstraten daarvan bevinden zich de kleine en grotere restaurants, cafés en winkels. ’s Ochtends is er markt (met vooral veel vis) in de overdekte markthallen en in het seizoen kunt u ’s avonds verrast worden door culturele optredens in openlucht of door een optocht ter ere van een plaatselijke heilige. 

OBIDOS

   Caldas

Dit betoverende stadje met zijn mooie witte huizen ligt binnen 14-eeuwse muren. Destijds was Obidos een belangrijke haven maar in de 16-e eeuw is de rivier verzand en verminderde het strategische belang van het stadje. Het is nu gerestaureerd en behouden als een zeer pittoresk geheel, een stadje waar de tijd lijkt stil te staan. Het geheel is door 13 meter hoge muren met kantelen omgeven en staat op een 75 meter hoge heuvel. Het is tot werelderfgoed verklaard. De vroege ochtend en de late middag zijn de beste tijdstippen voor individuele bezoekers om door de smalle straatjes te wandelen. 

PENICHE

   Caldas

Peniche is de meest westelijke stad van Europa, de grootste traditionele vissershaven van Portugal en een groot watersportcentrum aan de Atlantische Zee. De voor surfers ideale golfformaties, de jachthaven, het kristalheldere water alsook het onvervuilde milieu, zijn de hoofdattracties van deze stranden.

Saõ Martinho Do Porto

Caldas

São Martinho do Porto is een gezellig dorpje dat uitkijkt op een bijna geheel van de oceaan afgesloten, schelpvormige baai, met een nauwe doorgang naar zee. Het water in de baai is daardoor heel rustig, wat het ideaal maakt voor een dagje aan zee met kleine kinderen. Hoewel het aantal vissers afneemt, worden in de baai nog steeds vis en schelpdieren gevangen. Jaarlijks komen vele binnenlandse en buitenlandse bezoekers naar de baai om er te zwemmen, te surfen, zeilen of kanovaren, of om heerlijk te zonnebaden op het strand.   


SINTRA

Deze prachtige stad ligt fantastisch gelegen op de hellingen van de Serra met rondom schitterende natuur, beboste ravijnen en zoet-waterbronnen. Sintra staat dan ook niet voor niets on de UNESCO werelderfgoedlijst. Koningen en de rijkere der aarde hebben juist daarom deze plek uitgekozen om zich in de zomer terug te kunnen trekken in hun riante buitenverblijf. De meesten van deze optrekjes zijn niet toegankelijk voor publiek. Sintra is voornamelijk een bezoekje waard vanwege de bijzondere sfeer. Ruik de heerlijke geuren van de natuur met vele boomsoorten. Met name in de zomer en in het weekend wordt deze stad zeer druk bezocht .